Magyarok Kenyere: búzagyűjtés és jelképes összeöntés Bicskén


Magyarok Kenyere program millió búzaszemből összefogásra sarkallja a gazdákat. Fejér megyében búzagyűjtő napot tartottak. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében, a MAGOSZ együttműködésével megvalósuló jótékonysági kezdeményezés, a Magyarok Kenyere program keretében a gazdák által adományozott búzából készült liszt szétosztásra kerül a szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezeteknek.

A program Fejér megyei búzagyűjtő napjára néhány zsáknyit a bicskei járási hivatalban tartott ünnepségen jelképesen összeöntöttek a megyei vezetést képviselő Dr. Simon László kormánymegbízott, Tessely Zoltán miniszterelnöki megbízott, a térség országgyűlési képviselője, Molnár Tamás, az etyeki gazdakör vezetője és Varga Imre István, a NAK Fejér megyei szervezetének elnöke és a megyei járási hivatalvezetők, polgármesterek jelenlétében. Az összegyűjtött gabonát a történelmi egyházak képviselői – Varga Imre katolikus plébános, Máté János református tiszteletes és Szebik Károly evangélikus lelkész – áldották meg. Simon László beszédében azt hangsúlyozta, hogy a kenyér szakrális jelkép, az élet szimbóluma, az emberiség nagy részének legfontosabb tápláléka.

Varga Imre István kiemelte, nem egy egyszeri eseményről van szó, hanem egy akcióról, hiszen most már nyolcadik éve minden évben három hónapon keresztül összefogásra sarkallja a segítőkész gazdákat, felhívja a figyelmet a rászoruló gyermekekre és az őket patronáló szervezetekre a figyelmet.

Forrás: nak.hu

2018.07.19.